NEULAT JA SAKSET

TÄSSÄ VINKKEJÄ OIKEIDEN NEULOJEN VALINTAAN!
Kaikki mainitut asiat sopivat sekä tavallisiin että kaksoisneuloihin.

TOPSTITCH: ompelukoneneula paksuille, moninkertaisile tai huonolaatuisille langoille. Soveltuu tavalliseen ompeluun, tikkaukseen, koristetikkaukseen ja aplikointiin. Neula on vahva ja isosilmäinen.

STRETCH JA SUPER STRETCH: Stretch neulat kuuluvat pallokärkineuloihin, mutta niissä on terävämpi/jyrkempi pää kuin tavallisissa pallokärkineuloissa (jersey). Stretch neulat soveltuvat trikookankaille, joustocollegeille ja muille elastaania sisältäville joustaville kankaille ja neuloksille.

JERSEY: "Pallokärkineula" eli neulassa on pyöreä kärki. Pallokärki soveltuu joustaville kankaille, kuten velourit, eri paksuiset neulokset, neulekankaat, joustofroteet, colleget ja swetarit.

MICROTEX: Mikrokuituneuloissa on ns. slim pallokärki eli erittäin ohut ja terävä pallokärkipää. Tämä erityisterävä pää soveltuu mikrokuitukankaille ja muille tiheäsidoksisille kankaille, kuten silkille. Sopii hyvin myös kosteussulkukankaille (PUL). Suosittelemme näitä neuloja 100% puuvillaa sisältäville trikookankaille, sillä sen terävä neulanpää ei riko puuvillan kuituja. Sopivat myös vetoketjujen ompeluun.

JEANS: Farkku ja joustofarkku sekä muut paksut ja tiiviit kankaat, paksut tilkkutyöt, päiväpeitot jne.

UNIVERSAL: Yleisompeluun soveltuvassa neulassa on terävähkö, hieman pyöristetty kärki (ns. vakiokärki). Kodintekstiilit, sisustus, askartelu, vaatetus jne.

LISÄKSI ON OLEMASSA ERILAISIA NEULATYYPPEJÄ:
HAX: Neulassa neulan takana reiän yläpuolella on "väkänen", joka nostaa langan kankaan kuitujen välistä helposti rikkomatta kankaan kuituja. HAX neulojen pitäisi poistaa myös mahdollinen hyppytikkiongelma. HAX neulat ovat suunniteltu erityisesti kotisaumureihin.
EL: Neulassa neulan takana reiän yläpuolella on "kolo", joka nostaa langan kankaan kuitujen välistä helposti rikkomatta kankaan kuituja. EL neulat ovat suunniteltu erityisesti kotipeitetikkikoneisiin.
Järjestys: