Tietosuojaseloste

REKISTERISELOSTE / TIETOSUOJASELOSTE
Viimeisin muutos tehty 24.5.2018.

Tämä on Jyväskylän Kangaskauppa Oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Rekisterinpitäjä:
Jyväskylän Kangaskauppa Oy
Nummipolku 9
40500 Jyväskylä
Y-tunnus: 2694399-8
Puhelin: 040-9603048
Sähköposti: info@jyvaskylankangaskauppa.fi
 
Rekisterin nimi:
Jyväskylän Kangaskaupan asiakasrekisteri


Henkilötietojen käsittelyn ensisijainen tarkoitus on asiakassuhteen hoitaminen (tilausten käsittely, toimitus ja jatkomarkkinointi). Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on asiakkaan suostumus. Asiakkaan ja yrityksemme välille syntyy sopimus sekä lakisääteiset velvoitteet, kun asiakas tekee verkkokauppaan tilauksen omilla henkilötiedoillaan.

Sähköisesti käsiteltävät rekisterin sisältämät tiedot ovat verkkokaupan palveluntarjoajan palvelimella suojattuna salasanoilla ja palomuureilla. Manuaalisesti ylläpidettävät aineistot sijaitsevat yrityksen tiloissa, jotka ovat aukioloaikojen ulkopuolella lukittu. Asiakkaan tietoja sisältävät paperit (mm. vanha kirjanpitomateriaali) hävitetään asianmukaisesti.


Asiakkaiden henkilötietoja käsittelevät:
- yrityksemme henkilökunta niiltä osin kuin työtehtävät niitä edellyttävät
- maksunvälittäjät (PayTrail, Klarna jne)
- pakettien toimittajat (posti, matkahuolto jne.)
- tilitoimisto
- verkkokauppamme palveluntarjoaja

Rekisterissä käsitellään seuraavia tietoja:
- etu- ja sukunimi
- yhteystiedot (postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
- asiakasnumero
- yritysasiakkaiden y-tunnus
- tilaushistoria
- suoramarkkinointiluvat ja –kiellot
- sähköisten palveluiden ja sisältöjen hyödyntämistä koskevat tiedot (esim. uutiskirjeiden tilaaminen)
- mahdolliset asiakkuuden ja muun asiallisen yhteyden hoitamiseen ja yhteydenpitoon liittyvät tiedot (esim. toimitustiedot, palautteet, reklamaatiot sekä asiakaspalvelutapahtumien taltioinnit, kuten puhelimitse tai sähköpostilla sovitut tilaukseen liittyvät asiat)
- muu kanta-asiakkuus tai jäsenyys
 
Tilauksen tekeminen ei edellytä rekisteröitymistä eikä sähköpostilistalle liittymistä. Tällöin rekisteriin jää vain kyseistä tilausta koskevat tiedot. Tietyt tiedot on säilytettävä laissa asetettujen velvollisuuksien vuoksi. Tällaisia ovat mm. kirjanpitolaki, joka määrittelee tiedolle pitkiäkin säilytysaikoja riippumatta siitä, sisältääkö aineisto henkilötietoja vai ei.

Rekisteriin erikseen asiakkaan pyynnöstä tallennettavat tiedot annetaan joko tilauksen tekemisen yhteydessä tai rekisteröitymällä verkkokaupassa https://www.jyvaskylankangaskauppa.fi/rekisterointi. ​​​​​​Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme erikseen lupaa yrityksemme markkinointiin tai sähköisen uutiskirjeen vastaanottamiseen. Asiakkaat voivat omalla käyttäjätilillään käydä mm. rajaamassa omien tietojensa käyttöä sekä muuttamassa yhteystietojaan. Rekisterin tietoja ei luovuteta muille osapuolille esim. markkinointitarkoituksiin.

Sähköpostikirjeen voi halutessaan tilata verkkokaupan etusivulta (tähän tallentuu pelkästään sähköpostiosoite). Lisäksi uutisiamme voi saada liittymällä facebook-ryhmään https://www.facebook.com/jyvaskylankangaskauppa/ sekä instagram-ryhmään https://www.instagram.com/jyvaskylankangaskauppa/.

Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille:
Rekisterin tietoja ei luovuteta muille osapuolille mm. markkinointitarkoituksiin tai ostokäyttäytymisen seuraamiseen.
Luovutamme joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi eli käyttämillemme tilausten jakajille (posti, matkahuolto jne.). Luotolla maksettaessa asiakkaan tiedot välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle, mutta ne eivät tallennu Jyväskylän Kangaskaupan asiakasrekisteriin. Jokaisella taholla on omat tietosuojaselosteensa, joihin suosittelemme asiakkaidemme tutustuvan.
Lisäksi asiakkaan tilauksen tiedot saattavat välittyä tilaustuotteita tilattaessa esim. alihankkijaompelijalle. Jos tilauksen tietoja ei haluta luovuttaa ompelijalle, siitä on syytä ilmoittaa tilauksen tekemisen yhteydessä. Tällöin tilaustuotteen toimitusaika pitenee noin viikolla.

Asiakkaalla on oikeus:
- tarkastaa itseään koskevat henkilötiedot ja saada niistä halutessaan jäljennös
- vaatia virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä
- peruuttaa suostumus (esim. peruuttaa suostumus markkinointiin)
- pyytää käsittelyn rajoittamista tai vastustaa henkilötietojen käsittelyä eli voimme mm. poistaa tilin käytöstä, jolloin kyseisen asiakastilin tietoja käytetään sen jälkeen vain mm. kirjanpitolain osoittamiin velvoitteisiin
- tehdä valitus viranomaisille

Asiakas voi halutessaan tehdä tietojaan koskevan pyynnön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme kirjalliseti esim. sähköpostilla. Pyynnön tulee olla riittävällä tavalla yksilöity, jotta asiakaspalvelumme voi todentaa asiakkaan henkilöllisyyden.


Palveluiden kehityksen ja lainsäädännön muutosten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta. Merkittävistä muutoksista tietosuojaselosteeseen ilmoitetaan rekisteröityneille asiakkaille ehtojen päivityksen yhteydessä. Pienistä muutoksista emme ilmoita erikseen, mutta muutospäivämäärä ilmoitetaan tietosuojaselosteen otsikon alla tämän sivun yläreunassa. Asiakaspalveluumme voi olla yhteydessä sekä tietosuojaselosteeseen ja markkinointiin liittyvissä kysymyksissä.